Search Results for: aquaria klcc treasure

Souvenirs For Treasure Hunters – Courtesy of Aquaria KLCC Treasure Hunt 2008

hari tuh masa aku buat posting pasal pengalaman team aku masuk aquaria klcc treasure hunt 2008, aku terlupa la plak nak attachkan gambar souvenir yang kitaorang dapat.

actually bukan free ok.

sebab kitaorang dah bayar the entrance fees. hehe

neh yang aku suka masuk treasure hunt ni

selain dapat goodie bags. dapat t-shirt (hampir semua hunt t-shirtnyer buruk ok. hehe)

dapat jumpa ramai hunters2 lain kat malaysia

dapat jalan carik makan dan jalan2 cuti2 malaysia

hehe banyak lagi lah reasons. malas la plak nak fikirnyer. haha

kat bawah ni bukanlah souvenir ok

ni gambar aku tengah service kereta sambil blogging kat eon glenmarie. haha

Aquaria KLCC Treasure Hunt 2008 – Disaster at the Finale Station Inside Aquaria ! Haha :)

haha. aku drive around 1 1/2 hours je from zoo melaka to aquaria klcc via smart tunnel.

mmg smart giler lah! haha. lagi smart kalo kena saman! haha

sampai je aquaria kena check in passport lagi

aku check still rank 18. so macam ada chance lah kan.

terus masuk aquaria and then search for the answers. adalah dalam 5 pages kena jawab

hampeh je. soalan2 tuh semua memang susah2 lah. memang sayur la kat aquaria klcc kali neh

baru sekarang terasa cam menyesal plak masuk hunt ni. haha

giler berpusing team aku dalam aquaria klcc kali neh. semua signboard kitaorang baca. haha. semua ikan2 kita orang jenguk. ada satu soalan tuh kena kira berapa ekor sand tiger shark jantan dengan betina. hampeh je kan. kena masuk dalam tunnel and then watch for that sand tiger shark. haha last2 salah jugak jawapannya. hampeh 2 kali la!

semua jawapan kena submit by 1630hrs.

memang susah giler beb! aku tak sure la kalau group lain cakap senang je kan. haha


Aquaria KLCC Treasure Hunt 2008 – Zoo Melaka

lepas submit all the 7 flags kat bird park. kitaorang terus rush ke zoo melaka. giler penat siot. memang stress giler. penat giler kena lari2 dalam bird park tuh. haha. berpeluh aku masa tuh. puas gak la meronda bird park dalam masa 2 jam tuh.

sampai dalam kul 1200hrs. parking jauh giler beb !

sampai2 je terus kena amik card clue kat dalam box. giler ah kena seluk tangan amik kad. dah la aku tak tahu amendelah dalam box tuh kan. aku rasa dia letak anak ular sawa lah dalam tuh. sebab aku rasa cam ada kulit ular sawa yang bergerak2 tuh. haha. saspens siot. seb baik aku jumpa gak la card aku tuh kan. geli gelaman siot. 1s t time la akunak pegang ular sawa kalo camtuh. haha

then kena carik clue kat elephant’s keepers. aku hengatkan kena bagi makan gajah ke haper. or mungkin kena bagi makan kat gajah. sekali bila sampai nampak tahu gajah selonggok dowh. man! we’re in deep shit man! haha. sekali tengok kitaorang kena carik clue card dalam tahi gajah tuh. kena guna tangan. bare hand dowh! haha siksa giler .

Aquaria KLCC Treasure Hunt 2008 – KL Bird Park

lepas flag off direct ke kl bird park. ingat nak ikut jalan kuching via parlimen. sekali ada kl international marathon blcoking la plak. kenalah ikut stesen keretapi ktm.

sampai kat kl bird park. mula2 kena sign passport dulu. chop sekali. and then akan dapat goodies. group kitaorang tak dapat goodies coz the 1st 25 teams yang arrive dulu kat kl bird park je yg dapat. hampeh betul lah. haha sure lah group aku no 25 ke atas masa sampai tadi kan. no 26 or no 27 kot. mustahil no 40 kan. haha

the 1st task yang kena ialah kira jumlah burung dalam sangkar. haha nampak cam senang je kan. cuba la korang kira sekali. hehe baru tahu senang ke susah. mula2 aku ingat nak kira based on screen dalam digicam. sekali cam susah je. last2 aku kira je burun2 tuh guna naked eyes je. burung2 tuh bergerak2 la plak. last2 dapat jawapan betul. ada 19 ekor burung terperangkap dalam sangkar tuh. jawap a few soalan and then terus dapat masuk ke kl bird park. hunt kali neh style task based. so kalau tak habis buat task takleh proceed ke next stage la. kat kl bird park ada 7 tasks. kena collect 7 flags before proceed ke zoo melaka. hehe panik gak weiiiii

Aquaria KLCC Treasure Hunt 2008 – Finale Briefing & Flag Off

kitaorang sampai kat aquaria klcc around 0715hrs. seb baik la jalan2 yang kitaorang lalu nak ke klcc takde yang tutup. mula2 saspens gak la kan. haha. terus ke klcc via jalan ampang. then masuk ke area convention centre to reach the parking area.

seb baik kitaorang tak terlepas fountain depan convetion centre.

kalo tak kenalah U turn.

kitaorang pelik gak kali neh takde marshall yang tolong susun semua kereta yang masuk hunt before flag off. semua boleh masuk parking and then parking je kat mana2 yang diaorang nak. hehe.

anyway ada 51 kereta yang masuk aquaria klcc treasure hunt 2008 ni. so takdelah sebanyak hunt mcm putrajaya tuh kan.

lepas je parking terus ke G floor KLCC nak ke aquaria area nak register dulu. submit a few forms. dapatkan chop and sign untuk passport and then dapat la sandwich ngan mineral water. breakfast kejap. seb baik la ada free flow of coffee and tea sekali kali ni.

Aquaria KLCC Treasure Hunt 2008 – Briefing & Goodies

lepas wed matyie ngan jumpa adik aku kat mozac, terus rush ke aquaria klcc

semua pasal aquaria klcc treasure hunt 2008 lah neh!

ada briefing for all the hunters at about 1600hrs. haha

sempat gak aku sampai ke aquaria klcc, even though dah terlepas jln tun razak kat smart tunnel

briefing started about 15 minutes past the registration time at 1600hrs

jeremy bagi briefing. he’s from aquaria klcc.

then followed by briefing by the reps from kl bird’s park and zoo melaka

dekat 2 jam briefing tuh beb! haha lama giler

neh la briefing paling lama yang aku pernah attend. haha


kali neh hunt lain sket. format pun lain

no more watching for signs at the shop-lots !

no more goods to purchase at the supermarket. haha !

kali ini flag-off kat aquaria klcc then terus ke bird’s park kl

ada 7 check points kat kl bird’s park. need to spend about 1 hour

then kena pegi direct ke zoo melaka. another 5 check points. hehe

then drive back to aquaria klcc within 1 1/2 hrs

Aquaria KLCC D’ Treasure Hunt 2008 – 30.03.2008 @ Aquaria KLCC – Bird Park KL – Zoo Melaka – Aquaria KLCC !

tetiba banyak la plak treasure hunt nak kena masuk neh. haha

Aquaria KLCC D’Treasure Hunt 2008

@ 30.03.2008 @ 0700hrs-1900hrs

@ Aquaria KLCC-Bird Park KL-Zoo Melaka-Aquaria KLCC !

click here to download the official registration form ya !

closing date of registration – 26 MARCH 2008 beb !

Dear KNizam,

On behalf of Aquaria KLCC, wanna inform you that our D’ Treasure Hunt closing date have been extended until 26/3/2008. So..more time for you & your frens to register.

Btw, thanx a lot for promoting our event.
Hope to see you on 30/3/2008.

diyana alkaffNo Gravatar

Aquaria KLCC MATTA Fair 2008 Promotion !

hehe dah lama la plak tak pergi aquaria klcc neh kan

sekarang neh ada promotion via matta fair weekend ni

cam best adjer kan. hehe

last sekali aku pergi klcc masa treasure hunt dia hari tuh lah

tuh pun tak sempat meronda sangat sebab sibuk menjawab soalan. hehe

Kembara PERTAMA 2008 – Women Journalist’s Association of Malaysia Treasure Hunt @ KL-Kuantan !

ni lagi satu treasure hunt yang kitaorang akan masuk

memang nampak cool je kan

mula2 ingatkan wanita2 malaysia je yang boleh masuk.

yelah kan dah nama dia persatuan wartawan wanita kan

kalau tak clear boleh click je kat gambar tuh nak bagi besar

else nak details, click je lah kat sini ya ! hehe 🙂

sekali bila aku call, it’s open to joe public !

haha bagus2 sekali !

dah lama rasanya tak masuk treasure hunt neh kan

last sekali masa aquaria klcc treasure hunt lah hari tuh

memang kalah teruk masa tuh. haha but puas hatilah dapat jalan2 cuti2 malaysia kat aquaria, bird park kl ngan zoo melaka. kat zoo melaka yang paling penat and kat aquaria klcc yang paling tough. hampeh almost all soalan salah kat aquaria klcc rasanya. hehe 🙂

kali neh bernama plak buat hunt. this is the 1st time diaorang buat hunt neh

and this is the 1st time team aku masuk lah kan

hadiah macam gempaq je kan. dah la dapat dok kat swiss garden resort and spa kuantan

aku baru je dok kat resort neh hari tuh. hehe best wooooo

saya sebagai treasure hunters di malaysia

saya telah beberapa kali memasuki treasure hunt atau pertandingan mencari harta karun di malaysia sepanjang pertengahan 2006 dan awal 2007. kami masih bertatih lagi dalam arena treasure hunt ni.

di antara treasure hunt yang pernah saya dan team saya (pedang setiawan) libatkan diri ialah :

  • pakatan treasure hunt 2006
  • putrajaya treasure hunt 2006
  • flora hunt 2007
  • mobile income hunt 2007
  • tci treasure hunt 2007
  • putrajaya treasure hunt 2007
  • mardi bio-business treasure hunt 2008
  • aquaria klcc d’ treasure hunt 2008
  • awam charity walk hunt 2008
  • kembara pertama treasure hunt 2008
  • putrajaya treasure hunt 2008
  • the sun motor hunt 2008

memang penat tapi menyenorokkan. tujuan utama team saya memasuki treasure hunt sebenarnya adalah untuk cabaran dan untuk pergi melancong sambil jalan2 cari makan. tapi kalau menang hadiah, kami anggap sebagai bonus je la 🙂

nama team kami ialah – pedang setiawan

kami tidak pernah menang kesemua treasure hunt yg kami masuki 🙁 . kami hanya memenangi hadiah cabutan bertuah sahaja. oklah kan. namun kami berikrar yg kami akan terus memasuki mana2 treasure hunt yang dianjurkan di malaysia!