5.3 Magnitude Earthquake Jolts Pakistan (Dawn.com) – Bergegar Rumah Beb Pagi Tadi !

aku jarang la udpate pasal earthquake kat blog ni kan

semenjak aku datang ke islamabad ni dah dekat 4-5 kali la merasa earthquake

seawal sehari aku datang ke islambad lagi dah merasa earthquake tahun lepas, 6.2 scala richter

memang bergegar bilik hotel masa tuh, yg peliknya aku buat rileks je, siap check FB ngan twitter lagi

org lain dah turun ke lobby hotel hehe 🙂

source here

– – – – – – –

ISLAMABAD: An earthquake measuring 5.3 on the Richter scale jolted Islamabad and the northwest region of the country early on Monday, triggering panic among people.

The earthquake took place at about 2:45 am local time but there were no reports of casualties.

Arif Mahmood, Director General of the Meteorological Department said the quake measured 5.3 on the Richter scale and the epicenter of the earthquake was located near Hazara at a depth of 10 km.

Tremors were felt in the northern and upper regions of the country, including Rawalpindi, Islamabad, Muzaffarabad, Rawal Kot, Taxila, Abbottabad, Mansehra, Peshawar and Hazara Division. —DawnNews

– – – – – – – –

masa aku sampai last year merasa la malam pertama dah kena earthquake kan

masa tu aku stay kat crown hotel kat blue area. yg peliknya langsir semua bergegar

aku buat derkkkk je. hehe siap check FB lagi masa tuh ok. hehe 🙂

then 2nd time kat rumah gak pepagi. panik kejap sebab kali ni kuat siot

yang ketiga masa kat office. masa ni lagi scary sebab pokok2 dlm bilik office dah bergoyang2

aku rasa mcm lantai office dah berubah. dah la dok kat tingkat 6 kan. hehe

malam tadi lepas ada earthwuake. terus diikuti dengan guruh dan kilat sabung menyabung pagi tadi

then hujan lebat. pagi ni mesti sejuk je kan. hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 responses to “5.3 Magnitude Earthquake Jolts Pakistan (Dawn.com) – Bergegar Rumah Beb Pagi Tadi !

  1. semoga sentiasa di dalam lindungan Allah 😉

    Reply

    KNizam Reply:

    bb : hehe thanks for the doa ya hehe 🙂

    Reply

  2. nizam ceq tau hang kebal :p tapi ingatlah orang yang tersayang noo~ :p

    Reply

    KNizam Reply:

    syafiq : hehe manader kebal wooooo hehe 🙂

    Reply

  3. perghhh sib baik malaysia takde gempabumikan.. klu ada pun tempias2 je.. 😛

    Reply

    KNizam Reply:

    abe : hehe tuh la kan. sini dah la ring of fire kan hehe 🙂

    Reply

  4. pergh takutnya… kalau kat m’sia macam mana agaknya

    Reply

    KNizam Reply:

    zik : doa la supaya tak kena kan heheh 🙂

    Reply

  5. pergh memang ngeri tu…
    semoga selamat selalu

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : thanks ya hehe 🙂

    Reply

  6. pergh…hang leh relaks lagi..ini ade nuntut ilmu kebal ni…

    moge hang selamat sejahtera yer 😀

    Reply

    KNizam Reply:

    hafiz : hehe kena la rileks hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge