242 Disaman Kerana Perihal Tak Pakai Talipinggang Tempat Duduk Belakang !

perghhh ini berita paling hangat la kat malaysia

setakat semalam adjer dah beratus2 kena saman sebab rear seatbelt neh

bahaya neh. bahaya kat aku sebab nak kena saman la

aku rasa memang patut la pakai rear seatbelt neh kan

tersusun la sket orang2 kat dalam kereta tuh

hehe lagi satu boleh mengelakkan lebihan penumpang kat dalam kereta kan

sebab rear seatbelt max ada 3 je kan.

so hopefully lepas neh takdelah case lebihan penumpang

bahaya woooo kereta boleh tak stabil

kadang2 menggangu pemandu pun ada gak. haha

sekianlah adanya.

sila2 tengok vid les copaque pasal rear seat belt neh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “242 Disaman Kerana Perihal Tak Pakai Talipinggang Tempat Duduk Belakang !

  1. ok gak lah saman tuh tp kalau penumpang belakang pun nak kene saman gak…masak ahh…senang2 je diorang buat duit.

    Reply

  2. faza : mak aihhhh cepat giler comment. haha.

    Reply

  3. keh..keh..keh.. biasalah..
    ko lak..awal pagi dah wat entry baru.. yg entry pasal blog stats pon aku lom abih baca lagi..

    Reply

  4. faza : hehe neh sebenarnya scheduled post. aku just kena click publish adjer. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  5. ooo..camtu rupanye..
    nice blog lah… simple tapi padat..exchange link k..

    Reply

  6. faza : hehe ok done. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. saman, jangan tak samannns.. ehehe

    Reply

  8. en_me : hahahah pepagi dah nak menyaman orang eh en_me. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. polis dah start pakai EVO .. yg speed racer tuu.. ingat2 sikit…bwhahhaha

    Reply

  10. faza : yep kadang2 aku nampak evo kuning kat plus selatan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  11. 242 saman dalam satu hari ? hebat betul rakyat Malaysia

    Reply

  12. fahmisshhh : tuh la kan. mmg dasat. hehe ๐Ÿ˜•

    Reply

  13. Wah, semalam JB paling ramai kena saman…..

    Reply

  14. noni : tu la kan. jaga2 sapa2 dok jb. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  15. baru sehari dah banyak kena saman… hahaha…

    Reply

  16. buzzy : tu la pasal kan. jangan aku plak kena cukop. hehe ๐Ÿ˜ก

    Reply

  17. Aku sokong penggunaan rear seat ni, tapi pelaksanaan tu terlalu tegas, kalau boleh tahun pertama jgn saman, guna kaedah lain pakai merit ke atau ape2 sajer asal bukan saman. :up:

    Reply

  18. nie menunjukkan pemandu kat malaysia nie pemalas kot… nak pakai tali pinggang.

    Reply

  19. Aku sokong pemasangan rear seat belt nih..tp aku sokong haritz..first yer lek2 dlu..kasik la peluang keluarga2 besar tuh beli kete besar dlu..malaysia kan keluarga sume besar2..kadang2..kancil pon leh muat 8 orang.

    Reply

  20. Biasa la tue..Orang kite ni memang pemalas bab-bab keselamatan jalanraya ni..Saman je..Nanti diorang ni byat bodoh je..Kalau tak wat bodoh pun, diorang lengah-lengah cakap “Takpe tak pakai. Lambat lagi.”
    Bila dah kena saman pandai pulak komplen..Bongok..
    Kepada sesiapa yang kena saman tu..Padan muka aku ucapkan..

    Reply

  21. baby pub kena ke.. lol

    Reply

  22. haritz : hehe tuh la kan. habis semua kena saman. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  23. noni : memang pemalas pun. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  24. dendang : saman je baru la semua orang takut sket. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  25. honey dew : hehe sabar2 ok. yeay! aku setuju. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  26. zaki : hehe semua pun kena dowh. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge