22 Mac 2009 : Selamat Hari Air Sedunia !

hehe x perasan plak hari neh adalah hari air sedunia kan

no water, no life lah kan

air secara semulajadi menjadikan kita hidup dengan aman damai

susah wooo kalau takde air kat rumah kan

kalau banyak sangat air mcm tsunami pun susah gak

tapi semua orang suka kot ngan air

click here to know more

selamat hari air sedunia !

jimatkan air sebab kita takkan tahu bile plak takde air nanti

renung2kan dannnnnnn jimaattkkaaann ayaaaqqqq

aku suka dengan kata2 kat dalam blog hari air sedunia neh

“we share the responsibility for managing the world’s transboundary waters for current and future generations

whether we live upstream or downstream, we are all in the same boat “

how true !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 responses to “22 Mac 2009 : Selamat Hari Air Sedunia !

  1. uih.. ye ke pasai ni?
    aku tak tau pon… hahaha.. thanks for sharing.
    erm.. besok aku cube tanye bebudak pejabat aku.
    kompom ade yang tak tau pasal mende ni.. hahaha~

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : hehe ye la. semua pun tak tahu kan. hehe 🙂

    Reply

  2. wah…
    hari air sedunia pon ade daaaa

    Reply

    KNizam Reply:

    loq : dah macam2 ada sekarang neh kan. hehe 🙂

    Reply

  3. banyak sangat hari-hari special ni.. seriously tak terhafal.. (eleh.. macam selama ni saffa ada try hafal jer… hehe)

    Reply

    KNizam Reply:

    saffa : hehe tuh la kan. dah berlambak2 la plaks. ahaks 🙂

    Reply

  4. memang pon
    hari loq ade tak?
    mwahaha

    Reply

    KNizam Reply:

    loq : hehe kenalah buat sendrik kot. hehe 🙂

    Reply

  5. Syukur Malaysia byk sumber air berbanding negara Afrika dan Arab….

    p/s : Tapi air mineral / drinking water kat Malaysia kebanyakkannya mahal nak mampos!

    Reply

    KNizam Reply:

    sam : tuh la kan. kita banyak gak air bersih. cuma kadang2 nampak mcm selalu membazir plak terutamanyer masa amik wuduk kan. hehe 🙂

    Reply

    samdaddycool Reply:

    Rakyat Malaysia memang suka membazir…
    p/s – manusia kurang menghargai benda yang mudah / senang didapati…

    Reply

    KNizam Reply:

    sam : tuh la kan. aku tengok banyak pembaziran terutamanya masa ambil wuduk 🙂

    Reply

  6. berhemah2 la pakai air ye..
    especially orang selangor.
    dapat air free 20m² tu jimat2 ye.
    jangan nak menghabiskan beras je.. (air la tu bukan beras)

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : tuh la kan. seb baik kita banyak air sampai membazir lagi kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge