[20 Photos] Pokok Epal Hijau Sudah Mula Berbunga Putih Dengan Lebatnya di F8 Area, Islamabad Pakistan. Lagaknya Seperti Sakura Putih Mengadap Pergunungan Fujiyama di Jepang ! | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan

Tu dia tajuk posting blog yang sungguh panjang berjela. Tajuk kena la ada kick kan. Kalau tak, takdelah orang nak datang blog kita, wajah kita ni. hehe 🙂 Sekali tengok tajuk je dah kemaruk nak masuk dalam blog. haha. Saya perasan katIislamabad ni dah mula dengan musim bunga. Flowers are everywhere, semua tempat ada bunga. Rumput-rumput pun dah mula nak menghijau. Seronok je kan dapat menghirup udara segar, hamparan karpet rumput menghijau sebegini. Sekarang ini musim green apple blossom at Islamabad pula. Perghhhh lawa beb!

[ 1 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

Masa saya singgah ke F-8 park nak jalan-jalan tadi, ternampak sederet pokok-pokok di tepi jalan yang sedang rancak berbunga. Rupanya pokok epal hijau ya kawan-kawan. Tak sangka pula di tengah-tengah Islamabad ni ada pokok epal hijau. Dah macam bunga sakura di pergunungan Fujiyama pula saya tengok pokok bunga ni.

[ 2 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

[ 3] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

Lepas ni akan tiba pula musim epal hijau. Mesti best ni kan, nak epal main petik je kat tepi-tepi jalan. haha. Surelah akan masam gila ni sebab epal hijau la katakan. Nak aprikot sila pergi ke Utara Pakistan ya.

[ 4 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

[ 5 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

Tapi serius memang lawa banget seh pemandangan di tepi jalan kali neh. Memang membuatkan saya berhenti sekejap nak check pokok apa sebenarnya ni. Terus amik kamera snap sana snap sini, if only ada DSLR, harus saya snap pakai fish eye lens ni. Kalaulah ada drone di tangan, mesti lebih menarik video yang dapat dirakamkan.

[ 6 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

[ 7 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

Dengan langit yang membiru, sudah lama tak merasa langit yang membiru macam ni. Di Malaysia berlambak la langit biru sebab selalu hujan. Di sini masa winter, memang dusty winter gila-gila punya. Langit pun ala-ala kelabu sahaja :).

[ 8 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

[ 9 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

Omputeh kata spring is in the air. Now baru saya tahu macam mana sebenarnya perasan tibanya musim bunga. Dengan bunga-bunga penuh di mukabumi, ada yang melata sahaja hehe. Tak dapat pergi layan bunga-bunga sakura di Jepun, dapat layan sakura berkembang di Islambad pun jadilah!

[ 10 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

[ 11 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

Siapa sangka di bumi Islamabad ni ada pokok musim bunga yang macam ni. Sudah macam di Benua Eropah pun ada ni. Kalau saya cakap saya kini berada di Benua Eropah, pastilah anda semua akan terperdaya juga kan. hehe :).

[ 12 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

[ 13 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

Kadang-kadang bila nak musim bunga ni hati pun akan berbunga-bunga sekali. Mana taknya bila dah menengok berlambak-lambak bunga di taman-taman dan kawasan-kawasan lapang di Islamabad ni. Memang best woooooo pengalaman terindah ni ok.

[ 14 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

[ 15 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

Tataplah puas-puas gambar-gambar pokok epal hijau yang sedang rancak berbunga ni. Ini sudah tentunya pengalaman setahun hanya sekali sahaja nak menengok pemandangan macam ini. So tu yang saya snap banyak gila gambar nak buat kenang-kenangan di bumi Islamabad Pakistan kali ini.

[ 16 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

[ 17 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

Sekali tengok macam pokok bunga almond pun ada ni. Kalau ada pokok almond depan rumah kan ke lagi bagus kan. Pastilah bangun sahaja di waktu pagi, kalau nak makan almond london terus petik adjer. Tercakap london plak gua. Sorry Cik Kiah! Eh silap almond london hanya di Malaysia, hanya waktu bulan puasa nak dekat raya je. haha

[ 18 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

[ 19 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

Apa-apa pun memang terpesona la dengan suasana musim bunga di Islamabad kali neh. Kita lupakan sebentar suasana hiruk pikuk dengan letupan di sana-sini. Bosan saya tengok tv asyik dengan letupan sahaja. Letupan nak sambut musim bunga gamaknya! hehe.

[ 20 ] Sakura Blossom, Green Apple Flowers & Pear Flowers Are Blooming | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan | 13 03 2010 (PHOTO BY KNIZAM OMAR / KNIZAM.COM)

– – – – – – – – – –

Kalau nak tengok gambar dalam skala besar kan. Tak perlu cari kanta pembesar, sila click sini adjer. Puas hati ok! Hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 responses to “[20 Photos] Pokok Epal Hijau Sudah Mula Berbunga Putih Dengan Lebatnya di F8 Area, Islamabad Pakistan. Lagaknya Seperti Sakura Putih Mengadap Pergunungan Fujiyama di Jepang ! | Spring 2010 | F-8 Park, Sector F-8 | Islamabad, Pakistan

  1. Pingback: Burj Dubai – Pemandangan Dari Dalam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.