1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2009 on the 19th until 22nd of March 2009 !

wahhhh mcm best je kan

ada hot air balloon lah nanti kat putrajaya

something yang lain neh

kena pergi neh nanti

harap2 sempat la nak naik

surelah ramai manusia kan. hehe

click sini kalau tahu lebih lanjut

  • Malaysian Sport Aviation Federation (MSAF) and AKA Balloon Sdn Bhd will be co-organising the 1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2009 on the 19th until 22nd of March.
  • MSAF was formed in May 2003 and AKA Balloon’s (registered MSAF member) managing director, Khairudin Abdul Rani, is the Vice President for Lighter Than Air.
  • AKA Balloon had previously been the co-organiser during The News Straits Times 150th anniversary celebration where they organised an ’NST International Hot Balloon Fest 1995’. A total of 20 hot air balloon pilots from around the globe participated in the event.
  • As the Federation in Malaysia, MSAF is more than credible to organise an event of such great stature.

click kat sini untuk facebook plak !

ahaks …

jumpaaaaaaa di sannnnnaaaaa. …. eh silap !

jumpaaaa dii attaassss saaannnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 responses to “1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2009 on the 19th until 22nd of March 2009 !

  1. erm…kdg2 belon ni di akan landing kejap kat satu2 tmpt…
    kat belakang uamh aku ni ade kwsan lapang, mase dulu laa…
    seronok tgk dorg landing kejap…
    cam nak menunjuk belon dorg…mmg kool giler

    Reply

    KNizam Reply:

    cekgu : owh dah pernah ada ke eh ? tak perasan plak aku. hehe tapi sure mahal kan. tapi mcm best la. hehe 🙂

    Reply

  2. aku nak naik yang bentuk mug tu. hahah.

    Reply

    KNizam Reply:

    alone : haha ko jadi terus air kopi je lah. hehe 🙂

    Reply

  3. ala.nak gi….macam best! eh boleh naik ke? kasik naik ke?

    Reply

    KNizam Reply:

    lydia : la kena lah bayar kan. selamba la nak naik free kan. hehe 🙂

    Reply

  4. harap harap senang nak carikk parking nanti.. ehehe

    Reply

    KNizam Reply:

    en_me : yang tuh mmg la susah nak carik en_me. hehe tak perlu harap2 lagi. hehe 🙂

    Reply

  5. aceli kalu x silap … kat tasik titiwangsa selalu ada belon2 panas ni … kursus + sekali naik = rm120 kot… ade gak offer utk sekali naik je tanpa kursus…. url nye nanti mox paste kan…. ade kat pc kat umah la pulak 😀

    /ps abahhhh! nak naik gajahhhhhhhhh nak gajahhhh PINK!

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : haha dalam2 banyak2 tuh gajah pink jugak pilihan ko eh. hehe 🙂

    Reply

    moxs Reply:

    😉 .. ske idong dia jer

    😛

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : haha hidong gak jadik pojaan ek 🙂

    Reply

  6. ko tak nampak ke-ironi-an nye ke? hot air in putrajaya haha

    Reply

    KNizam Reply:

    joe : haha ko banyak sangat read between the lines lah. haha 🙂

    Reply

  7. owh..macam menarik event ni..kalo xder exam aritu ak g la kot..hoho..dekat je nih..15 minit dah sampai dah..hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    izzat : tuh la kan. best je naik belon tuh keliling malaysia. hehe 🙂

    Reply

  8. agak2 bape rm dok dalam bakul belon tu yek??

    Reply

    KNizam Reply:

    liza : x surelah plak hehe 🙂

    Reply

  9. putrajaya ni byk percint! kat mana agaknya lokasi…? percint bape yee? kalau boleh nak dptkan map skali…

    Reply

    KNizam Reply:

    liza : alamak cuba call direct kat diaorang 🙂

    Reply

  10. Liza, kat precint 2. kat car park sebelah monumen alaf baru. Precint 2 ni kat core island of putrajaya. Jadi paham2 jelah, mmg sesak punya! Nasib baik saya tinggal dekat Putrajaya je. Saya naik basikal je nanti ke sana dari rumah saya. Tapi dari rumah saya pun bleh nampak baloon2 ni!

    Reply

    KNizam Reply:

    naz : hehe thanks for the detail info. kena pergi ni kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge