[1 Photo] Pemandangan Sungai Hunza Dari Kota Altit (Altit Fort) di Lembah Hunza | Summer 2011 | Lembah Hunza, Wilayah Gilgit-Baltistan | Pakistan

Pemandangan yang menakjubkan di Lembah Hunza, Utara Pakistan. Tak sabar-sabar rasanya nak buat e-book berkenaan Travelog Pakistan. E-book akan release pada penghujung 2016 ketika musim luruh 2016 ya ๐Ÿ™‚ Ketika ini Sungai Hunza ini masih lagi jernih airnya, tiada pencemaran asphalt. Tahun lepas pada 2013, airnya telah bertukar ke warna kelabu. Mungkin disebabkan oleh kerja-kerja pembinaan jalan yang sedang giat dijalankan ketika ini.

Gambar ini diambil dari sudut pandang di Kubu Altit (Altit Fort). Kubu yang telah berusia ratusan tahun ini masih lagi kukuh dan telah dijadikan sebagai warisan negara (National Heritage) oleh kerajaan Pakistan. Cantik pemandangan di kubu ini. Dengan gunung-ganang yang masih bersalji dan pemandangan sungai yang saujana mata memandang. Syurga dunia lagaknya!

[ 1 ] The Old Altit Fort & View of Hunza River | Summer 2011 | Gilgit Baltistan Region, Northern Pakistan | Naran Babusar Gilgit Hunza 2011 | 02-07 09 2011 (PHOTO BY KNIZAM / KNIZAM.COM)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 responses to “[1 Photo] Pemandangan Sungai Hunza Dari Kota Altit (Altit Fort) di Lembah Hunza | Summer 2011 | Lembah Hunza, Wilayah Gilgit-Baltistan | Pakistan

  1. sejuk mata memandang tengok gambar tu.

    Reply

    KNizam Reply:

    bukitgambang : hehe memang best woooo hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. MasyaAllah cantiknye. Sungguh cantik. Kalau buat ebook memang best ni.

    Reply

    KNizam Reply:

    ijan : mmg nak buat ebook pun. dah ada 50k gambar ni hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. pehh..rajin gila ko ambil gambar nih..

    Reply

    KNizam Reply:

    titan : ni pun tengah gayat ni hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. ini bikin bontot gua panas je tgk gambar ni. haha

    Reply

    KNizam Reply:

    abdus : hahahahhaha cun gilos kan. hehe

    Reply

  5. terbaik punya gambar! grr.
    haha. gune 5D? or iphone je?

    tapi, ni over expose ni. kalau redup or buat reading mesti lagi cantik ๐Ÿ˜€

    Reply

    KNizam Reply:

    abdus : ni SOOC. x main la edit2 bagai kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    abdus : iP4 mana boleh amik landscape atas bawah mcm ni. x sampai woooo. ni 5D ler. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. me and my brother, WE ARE JEALOUS! hahaha.

    Reply

    KNizam Reply:

    abdus : hehe jgn jelezzzzzz hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. peh, gambar ni memang lawa.

    Reply

    KNizam Reply:

    titan : hehe senget2 tengkuk nak snap pic ni hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. wah..speechless..sangat cantik..air tersangat biru

    Reply

    KNizam Reply:

    amer : hehe ni kat northern pakistan hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. terbaiklah gambar tu bro..
    saya tunggu e-book tu

    Reply

    KNizam Reply:

    mus : ebook pun akan penuh dengan gambar je hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. broo….kalau dah siap email kat gua bro…berapa u charge u kasi tau jer…gua pon ingat nak pergi sana lah bulan ogos nanti,kalau dah oktober tak silap musim sejuk kan?.baltit ke giglit naik bas ker naik jip bro?,maybe sebulan lepak sana.aku nak tgk sangat rakaposhi @ k2 tu yg org dok sebut2 tuh.last sekali nak tanya berapa lama kat sana?dan budget berapa bro sepanjang dok sana. email : kelate78@yahoo.com

    Reply

    KNizam Reply:

    masri : kena tunggu musim luruh nanti ya hehe ๐Ÿ™‚ boleh add saya dalam FB sekali hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge