“Family & Friends Potrait Session” at The New Setia Alam Welcome Centre – Part II (Show Houses). Hehe :)

as promised in the last blog posting, i’ll post all the pics of the show houses that i took. hehe 🙂

enjoy ! do leave comments if you think u like the show houses 🙄

post kali neh memang banyak giler gambar.

aku mmg suka letak byk2 gambar :$:

so kalau korang nyer connection slow, harap bersabar ya. 😥

i have warned ya ! haha jangan cakap aku takde buat warning pasal gambar yg banyak ok 😡

so saksikanlah gambar show house kat sini

aku suka dengan scheme kaler katil warna putih tuh

dibalut plak ngan warna merah. kasi ceria lah sket kan.

tapi apsal plak bilik air see through berkaca tuh ? haha musykil2. hehe :mrgreen:

aku suka la dengan kerusi empuk giler neh. nak beli la nanti 😀

sure mahal neh. hehe sebab dia boleh pusing2 dengan selambenyer. hehe 🙄

memang best je kalau dapat post blog from kerusi empuk merah camni 👿

sure laju je aku taip blog lepas neh. haha :up:

adik aku tak puas hati dengan interior design yang hampeh 😥

okeylah kan. kalau nak lawa2 sangat banyaklah budgetnyer nanti kan. haha :$:

sedap plak lepak2 kan kaki kat atas karpet merah tuh kan. tu yg lepak lama sket

anyway memang cool lah design id dia. aku suka 😐

hah! apsal berkaca dan see though ? haha jawab2 cepat. hehe :halo:

tapi aku tak suka dengan tiles warna hitam dalam tuh. kalau all white kan ke lagi bagus ➡

kat sini size dia okeylah kan. 20 x 70. tu yang nampak besar

kalau nak lagi besar lagilah mahal nanti kan. ❗

simple je area kat tangga tuh. aku suka :up:

aku pun nak letak sofa camtuh la nanti kan. hehe 😀

bilik air yang simple. kalau aku nak letak shower kepala yang bagak giler tuh

banyak sket air boleh turun kat ubun2 kepala. hehe :up:

kaler scheme boleh tahan la. suka ngan earth kaler camni, ok la kan 🙄

ni kalau ada anak perempuan paling seswai la.

katil double decker cam ni memang jimat ruang la kan

letak kat tepi dinding and then senang nak arrange semua yang lain. hehe 😕

aku suka dengan sofa kaler earth tuh. memang lembut beb dia nyer texture ! hehe :up:

and then size dia takde lah besar sangat. kena plak lepak atas karpet ikea tuh

perghhhhh wajib jadi hiasan nanti neh. hehe thanks to setia alam ya 😐

kan ke best kalau bukak je pintu dapur nampak kehijauan camni kan

kalau nak lagi best tak payah buat pagar kat belakang. hehe boleh ke ?

aku rasa semua akan buat pagar sebab rasa x selamat plak nanti. 😈

ni aku paling confuse. apa plak hasilnya letak island table kat master bedroom neh ?

haha macam tak kena adjer kan. takkan nak pamer segala barang kemas bawah tuh

dah macam kat kedai emas batu permata plak. kena rompak baru kau tahu. hehe ➡

aku paling suka dengan kaler scheme kuning camni.

dengan lampu yang ala2 cool adjer. seswai untuk tidur adjer kan

haha kalau dah balik kerja pening2 terus masuk bilik tidur yang warm camni kan best. hehe 🙂

apsal la banyak sangat tiles hitam kat bilik air neh

kenalah kurangkan sket nanti kan 👿

aku tengok semua pakai johnsson suisse, hehe betul ke eja camni

tapi nampak luas gak la bilik air dia kan. hehe cool :up:

sekali aku tak paham dengan id dia pakai island table tuh. hehe

anyway kaler dah cun tak. off white sket and then ada banyak cermin nak bagi luas 🙂

haha kat atas katil pun ader daun. dah macam rancangan casa impian plak neh

ada buku jugak. nak kena study sebelum tidur neh gamaknyer. 😮

anyway korang nampak tak kat karpet ikea tuh

sekarang mmg trend pakai karpet style rug tuh kan. banyak kuman tau. hehe 😥

tetiba aku suka plak dengan area neh

cuma ke tukar la kaler kelabu tuh. nampak suram la plak. 😮

kedudukan meja ngan sofa dah ok. jimat ruang

kartun kat dinding pun boleh tukar. kalau boleh lukis je sendiri. or letak gambar sendiri besar2 🙂

dapur yang cool. simple yet practical kan

tak perlu banyak sangat utensils or sarat dengan design. simple pun ok 😡

janji boleh masak dengan selesa kan. hehe epal pun ader

tinggal tunggu masa je nak ke ngap tuh. haha :mrgreen:

kadang2 aku pening la tengok tiles kecik2 yang bermacam kaler tuh. hehe 🙂

kat dapur neh ada island table. kat dapur memang la seswai nak letak

lagi2 kalau dapur agak besar camni kan. hehe ➡

aku dah cuba dok kat sofa tuh. boleh pusing2 beb ❗

memang best woooo. nak beli satu la nanti. kat ikea ada kot, haha 😀

simple je kan bilik study neh. boleh la letak desktop ngan laptop kat sana.

nampak simple ke. cuma spoil sket lampu tu lah. haha tak perlu pun takpe kan 😛

sure best tidur kat situ. dah la banyak tingkap :$:

bantal warna maroon yang cool dengan tingkap panel warna maroon gak ❗

memang best la combination warna maroon dengan off white camni

aku lagi suka combine maroon ngan cream kaler. hehe jangan marah setia alam 🙄

ni dia view from one of the master bedroom. aku tak sure rumah yang mana satu

hehe hari nak hujan dah weiiii. kena cepat neh. kalo tak kuyup la plak nanti. haha ➡

ada a few show house yang belum siap lagi. nanti kalau dah siap kita datang lagi :up:

macam tak kena je kan kaler hitam/putih ngan background earth kaler. hehe :down:

itu satu pandangan ikhlas ok. kalau aku kureng la nak pilih combination hitam/putih

lampu ngan side table mmg dah cool dah. haha :up:

tu dia view setia alam welcome centre from this show house 😈

besar siot centre tuh. memang penat la nak jalan2 dalam tuh

berkaca2 bangunan dia. memang cool. aircond seb baik sejuk beb ! hehe 🙄

tu dia pekerja2 dia tengah touch up pasal landscape lagi 😥

hehe banyak lagi yang tak siap lagi rupanya

apsal la diaorang launch awal2 kan. hehe aku suka dengan suasana kehijauan camni. :$:

cool kan kaler master bedroom

korang tengok la wallpaper yang awan larat tuh 😥

sekali pandang nampak lawa. tapi kalau dah hari2 tengok nampak serabut la

haha balik kerja terus jadik pening kepala. anyway nampak cool la jugak :up:

haha nilah bilik gothic yang aku cerita tuh 😥

giler babeng la dia nyer design. pening kepala aku :$:

dah la warna hitam dengan putih. rosak master bedroom camni

haha sure ramai tak setuju kan scheme wallpaper camni. haha 🙄

anyway best plak karpet tuh. katil pun best. haha :up:

seb baik katil ikut scheme kaler wallpaper sekali 🙁

hehe sapalah nak buat camni dalam master bedroom kan. hehe 🙄

aku pun dah tak hengat neh rumah yang mana satu ❗

hehe banyak siot show house dia kat sini. memang cool. luar nampak cun giler 😕

dalam belum tentu lagi kan. haha datang tengok sendiri lar. hehe 😮

neh muka baru lepas kena sound tak leh amik gambar ❗

haha apa2 pun aku dah dapat most of the gambar yang aku nak

apa lagi challlooo la kan. tak puas hati siot ngan guard tuh. haha :$:

cun gak kan laman depan tuh. simen biasa jer tau. haha ➡

hehe itulah semua gambar2 yang aku ada kat sini :$:

kalau korang tak puas hati. datang la sendiri ke setia alam welcome centre 🙄

اوكله يا جومڤا لاڬي دالم ايديسي يڠ لاين

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 responses to ““Family & Friends Potrait Session” at The New Setia Alam Welcome Centre – Part II (Show Houses). Hehe :)

  1. wah cun dia punya deco…
    cuma part bilik air je yg aku rasa alang2 transparent takyah letak apa2 la terus hehehe

    zamz’s last blog post..Promosi Frozen Karipap Pusing

    Reply

    KNizam Reply:

    zamz : hehe tu ko belum tengok design setia eco park. lagu cun giler. hehe 😀

    haha habes basah la master bedroom camtu 😕

    Reply

  2. kenapa dia lambat update latest posting nih

    zamz’s last blog post..Promosi Frozen Karipap Pusing

    Reply

    KNizam Reply:

    zamz : haha biasalah aku hold kejap posting neh tadi la. hehe :mrgreen:

    Reply

  3. Pingback: Weeheeeee ! Bestnyer Dapat Join “Family & Friends Potrait Session” at The New Setia Alam Welcome Centre ! Hehe :) at KNizam Artwerk

  4. giler la lawa… esp yang merah putih tu… :XO:
    katil double decker tu pun comel… mmg sesuai kalu ada anak pempuan… :XO:

    buzzybug’s last blog post..sapa sini gayat?

    Reply

    KNizam Reply:

    buzzy : hehe bilik tuh mmg lawa la kan. double deck seswai nak jimat ruang. hehe 🙂

    Reply

  5. hey sukenye bilik ank pompuan warna pink 2…
    so like me..

    callister’s last blog post..Smelly Feet.

    Reply

    KNizam Reply:

    callister : hehe sungguh sesuai kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge